Mini bábovky s mrazeným ovocím

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL  pravej mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
  • asi 1,5 dcl mlieka
  • mrazené ovocie (napríklad jahody)
  • Ingrediencie
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL  pravej mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
  • asi 1,5 dcl mlieka
  • mrazené ovocie (napríklad jahody)
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Bábovka je najväčšia klasika sladkej kuchyne. Tento obľúbený koláč má mnoho podôb, od klasickej mramorovej, cez rôzne chuťové alebo tvarové variácie. My sme sa dnes zamerali na praktickú stránku a napiekli sme mini bábovky, ktoré môžete šikovne zabaliť deťom do školy na desiatu alebo na výlet. P.S. mini bábovky vás očaria jemnosťou a aj na druhý deň ostávajú šťavnaté a vláčne.

    Mini bábovky na desiatu alebo na výlet

    Postup:

    1. V mise utrieme spolu práškový cukor a maslo. Keď sa pekne vymiešajú dohladka, pridáme žĺtky a vanilku.
    2. Potom prisypeme preosiatú múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame mixérom, pričom po troške pridávame mlieko tak, aby bola výsledná konzistencia lávovitá –nie príliš tekutá, ale tak, aby nahusto tiekla zmes z varechy.
    3. V osobitnej mise vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a jemne ho vmiešame do prvej zmesi.
    4. Mrazené ovocie necháme roztopiť, odlejeme prebytočnú tekutinu a primiešame ho gumenou varechou do bábovkového cesta.
    5. Pripravíme si formy na minibábovky. Zľahka ich vytrieme olejom neutrálnej chuti a potom ich vysypeme polohrubou múkou.
    6. Cesto na bábovky vlejeme asi do troch štvrtín bábovkových foriem (cesto sa počas pečenia dvihne).
    7. Pečieme na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Keď sa vám zdá, že povrch je upečený, urobte ešte skúšku pomocou špajle (ak ju po zapichnutí vytiahnete z báboviek a bude suchá, sú upečené).
    8. Bábovky necháme úplne vychladnúť na mriežke. Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom.

    Naše tipy:

    • Čas pečenia sa môže líšiť podľa toho, aký typ formy použijete (inak sa správa kovová, inak hlinená a inak silikónová forma). Preto odporúčame sledovať bábovky počas pečenia.
    • Táto dávka vystačí na 6 minibáboviek s priemerom podstavca asi 10 cm alebo na jednu klasickú bábovku.