Pagáčiky, alebo mini pagáče sú presne na jeden hryz. Skrátka do ruky, ako malé občerstvenie pre malých, alebo na párty pre veľkých k poháru vína. Ich príprava aj zoznam surovín sú jednoduché.
Pagáčiky alebo Mini pagáče - postup
Postup:
- Z uvedených surovín urobte cesto, jednoducho ručným zmiešaním v miske. Do múky primiešajte prášok do pečiva a soľ. Ostatné: maslo, strúhaný syr, tvaroh a vajce dajte spolu do misy. Počkajte, kým maslo trošku zmäkne.
- Potom ručne krátko spracujte cesto a dajte na cca 30 min do chladničky.
- Ak nemáte čas, nie je to nevyhnutné, ale cesto bude trochu lepivejšie, pracujte s ním rýchlo.
- Cesto vyvaľkajte asi na 7-8 mm a vykrajujte menšou formičkou kruhy - mini-pagáčiky.
- Poukladajte ich na plech na papier na pečenie, potrite vajíčkom, alebo len odloženým žĺtkom a ozdobte orechom alebo mandľou.
- Pečte na cca 180 stupňov Celzia, asi tak 10-15 min.