Dnes si upečieme nadýchaný letný dezert pomenovaný po slávnej baleríne zo začiatku 20. storočia. Aby to bolo jednoduchšie a vhodné na rôzne typy letných osláv, spravíme si ho v mini verzii. Vojde sa na každý tanierik.
Postup:
- Bielky spolu s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do tuhej špičky.
- Potom pridáme ocot a škrob a dôkladne zašľaháme. Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie nanášame mini Pavlovky do tvaru „hniezdočiek“.
- Sušíme ich na 100 stupňoch teplovzdušných asi hodinu.
- Na plnku si najprv pripravíme ovocnú vrstvu. Jahody nakrájame na kúsky, zasypeme cukrom a krátko ich povaríme, kým nepustia tekutinu a potom trochu nezhustnú.
- Na krémovú plnku vyšľaháme mixérom mascarpone spolu so šľahačkou, práškovým cukrom a bazovým sirupom.
- Upečené a vychladnuté mini Pavlovky potom najprv plníme bazovým krémom a naň dáme za lyžičku jahodovej plnky. Ozdobíme kúskom čerstvej jahody a ihneď podávame.