Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na morčacie guľky:

BILLA Premium

  • 1 strúčik cesnaku
  • Hrsť nadrobno nasekaného špenátu
  • 1 ČL rasce
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušené chilli

Na omáčku:

  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 menšiu šalotku
  • 2 ks nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 PL hnedého cukru
  • Hrsť nasekanej bazalky
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štvorfarebné korenie a chilli
  • Olivový olej extra panenský
  • Ingrediencie

    Na morčacie guľky:

    BILLA Premium

    • 1 strúčik cesnaku
    • Hrsť nadrobno nasekaného špenátu
    • 1 ČL rasce
    • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
    • soľ, čerstvo mleté čierne korenie a sušené chilli

    Na omáčku:

  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 menšiu šalotku
  • 2 ks nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 PL hnedého cukru
  • Hrsť nasekanej bazalky
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štvorfarebné korenie a chilli
  • Olivový olej extra panenský
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Morčacie guľky so sušenými paradajkami a ricottou sú jedlo, na ktorom si pochutia deti aj dospelí, skrátka celá rodina.

    Morčacie guľky so špagetami vo voňavej omáčke

    Postup:

    1. Mleté morčacie mäso dobre zmiešajte s korením, špenátom, petržlenovou vňaťou, parmezánom a ricottou.

    2. Do zmesi pridajte aj nasekané sušené paradajky a nasekaný špenát. Dobre osoľte a okoreňte. Poriadne premiešajte.

    3. Mokrými rukami tvarujte menšie guľky a pečte ich na papieri na pečenie 25 minút na 220 stupňov.

    4. Na olivovom oleji orestujte nadrobno nasekanú šalotku. Zasypte cukrom a skaramelizujte. Pridajte tiež cesnak a podlejte bielym vínom.

    5. Prilejte pretlak a lúpané BILLA BIO paradajky. Doplňte o nové korenie a bobkový list, podlejte trochou vody a povarte.

    6. Do omáčky potom vložte špagety uvarené al dente a morčacie guľky. Dobre premiešajte a na záver posypte parmezánom a nasekanou bazalkou.