Nepečený cheesecake s čokoládou a jahodami

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Naše bio

  • 1 smotana na šľahanie (2 PL si odložíme na polevu)
  • 3 PL práškového cukru
  • 250 g ovsených sušienok
  • 125 g masla
  • 2 horké čokolády nalámané na kocky
  • 1 veľká hrsť jahôd a bobuľového ovocia
  • čerstvá mäta na ozdobu
  • Ingrediencie

    Naše bio

  • 1 smotana na šľahanie (2 PL si odložíme na polevu)
  • 3 PL práškového cukru
  • 250 g ovsených sušienok
  • 125 g masla
  • 2 horké čokolády nalámané na kocky
  • 1 veľká hrsť jahôd a bobuľového ovocia
  • čerstvá mäta na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Cheesecake na Slovensku zdomácnel a dnes je to obľúbená dobrota, ktorú ponúka takmer každá cukráreň alebo reštaurácia. S týmto receptom nebudete mať veľa práce ani doma, lebo tento tvarohový cheesecake je nepečený. Je v ňom však výrazná čokoláda a čerstvé jahody - takže úspech zaručený.

    Nepečený cheesecake - rýchlovka z tvarohu, čokolády a jahôd

    Postup:

    1. Maslo si necháme rozpustiť.
    2. Sušienky rozdrvíme nožom na doske a spojíme ich s maslom.
    3. Premiestnime ich do tortovej formy a trochu ich naspodu utlačíme.
    4. Formu dáme do chladničky alebo mrazničky na 15 min stuhnúť.
    5. V miske prešľaháme tvaroh, šľahačku a cukor. 2 PL šľahačky si necháme na rozpustenie čokolády.
    6. Tvarohový krém natrieme na sušienkový základ a dáme opäť vychladiť a stuhnúť.
    7. V miske nad parou zohrejeme 2 PL šľahačky, pridáme nalámanú čokoládu a premiešavame do rozpustenia.
    8. Čokoládu nalejeme na tvarohový základ a pokladieme jahodami.
    9. Cheesecake dozdobíme a dochutíme čerstvým ovocím, sušienkami a mätou.