Nepečený pudingový zákusok

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na plech o veľkosti 20×30 cm:

  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice vaječného likéru (nemusí byť)
  • 1 hrnček čerstvých alebo mrazených malín (prípadne iného drobného ovocia, alebo ich zmes, napr. červené, čierne ríbezle, jahody, čučoriedky, černice…)
  • 2-4 lyžice krupicového cukru (podľa kyslosti ovocia)
  • Ingrediencie

    Na plech o veľkosti 20×30 cm:

  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice vaječného likéru (nemusí byť)
  • 1 hrnček čerstvých alebo mrazených malín (prípadne iného drobného ovocia, alebo ich zmes, napr. červené, čierne ríbezle, jahody, čučoriedky, černice…)
  • 2-4 lyžice krupicového cukru (podľa kyslosti ovocia)
  • Nutričné hodnoty

    HL25 Web Banner 2120x455px 4
    Toto je ideálny recept, keď nemáte čas na vysokú cukrársku gastronómiu, ale máte na ňu chuť 🙂 Nepečený pudingový zákusok je jednoduchý na prípravu a suroviny. Je vynikajúci a krásny. Zavďačíte sa ním deťom aj starým rodičom. Ideálny dezert na víkend, keď chcete v kuchyni stráviť čo najmenej času a venovať sa viac rodine.

    Nepečený pudingový zákusok s ovocím... a pritom taký rýchly a jednoduchý

    Postup:

    1. Do hranatej zapekacej nádoby alebo plechu naukladáme sušienky tesne vedľa seba.
    2. Ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor a rozvaríme do mäkka. Vidličkou alebo ponorným mixérom rozmixujeme. Vrátime na oheň a ešte chvíľu povaríme, kým pyré nezhustne.
    3. Môžeme prepasírovať ak chceme pyré úplne hladké.
    4. Z dvoch vanilkových pudingov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Mlieka treba dať menej ako pri klasickom pudingu, aby krém držal po stuhnutí tvar.
    5. Do hotového pudingu môžeme zamiešať vaječný likér, ale ak robíte dezert aj pre detičky, radšej ho vynechajte.
    6. Ešte horúci puding nalejeme na sušienky a zarovnáme.
    7. Lyžicou navrstvíme ovocné pyré a vidličkou ho zľahka zamiešame do pudingu, aby sa vytvorilo mramorovanie.
    8. Nepečené pudingové rezy necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým ovocím.