Obrátený cibuľový koláč, alebo skôr koláčiky sa stali hitom sociálnych sietí a tak sme sa rozhodli ich aj my vyskúšať. A sú skutočne vynikajúce. Chrumkavé cesto, skaramelizovaná cibuľka s balsamicom je to pravé pre mlsné jazýčky. 
Postup:
- Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Lístkové cesto nakrájame na 8 rovnakých obdĺžnikov.
 - Šalotky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na papier nakvapkáme na 8 miest po lyžici olivového oleja a po lyžičke balsamica, posolíme, okoreníme a pridáme lístočky tymianu a kolieska cibule.
 - Posypeme jemne strúhaným parmezánom. Zakryjeme plátkami lístkového cesta a jmeme popritláčame okraje k papieru.
 - Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme parmezánom. Pečieme do zlata, približne 20 minút.
 - Po upečení necháme chvíľu postáť a potom koláčiky opatrne obrátime pomocou obracačky. Podávame teplé, ako predjedlo alebo malý snack so šalátom.
 



	
								
								








								
						
								
								
								
								

