cibuľový koláč recept

Obrátený cibuľový koláč s balsamicom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Obrátený cibuľový koláč, alebo skôr koláčiky sa stali hitom sociálnych sietí a tak sme sa rozhodli ich aj my vyskúšať. A sú skutočne vynikajúce. Chrumkavé cesto, skaramelizovaná cibuľka s balsamicom je to pravé pre mlsné jazýčky.

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Lístkové cesto nakrájame na 8 rovnakých obdĺžnikov.
  2. Šalotky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na papier nakvapkáme na 8 miest po lyžici olivového oleja a po lyžičke balsamica, posolíme, okoreníme a pridáme lístočky tymianu a kolieska cibule.
  3. Posypeme jemne strúhaným parmezánom. Zakryjeme plátkami lístkového cesta a jmeme popritláčame okraje k papieru.
  4. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme parmezánom. Pečieme do zlata, približne 20 minút.
  5. Po upečení necháme chvíľu postáť a potom koláčiky opatrne obrátime pomocou obracačky. Podávame teplé, ako predjedlo alebo malý snack so šalátom.