Ochutené maslo

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 125 g masla
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 2 sušené paradajky (nakrájané na drobno)
  • Štipka soli
  • Trochu sušenej bazalky
Ingrediencie
  • 125 g masla
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 2 sušené paradajky (nakrájané na drobno)
  • Štipka soli
  • Trochu sušenej bazalky

Nutričné hodnoty

Billa
Ochutené maslo ste možno ochutnali v reštaurácii na steaku, alebo ako predkrm k čerstvému ​​pečivu. Možno si ho pamätáte z jedálne v materskej škôlke alebo škole. Variácii môže byť nespočetne veľa, maslo sa krásne rozotiera a častokrát jedlo pekne zjemní.

Ochutené maslo hneď na niekoľko spôsobov

Postup:

  1. Bylinkové maslo - pripravíte ho jednoducho z masla, štipky soli a vašich obľúbených byliniek. Budete potrebovať napríklad hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate alebo hrsť čerstvej nasekanej pažítky a 1 strúčik pretlačeného cesnaku.
  2. Parmezánovo-paradajkové maslo - pripravíte ho podobne a ľahko ako bylinkové. Do masla jednoducho pridáte trochu strúhaného parmezánu, 2 nakrájané sušené paradajky a štipku soli, prípadne môžete pridať trochu sušenej bazalky.
  3. Medové maslo - toto skvelé sladké maslo na chlebík, či palacinky pripravíme z masla a medu. Môžete ho dochutiť škoricou.
  4. Maslo vždy pred prípravou vyberieme minimálne na ½ až 1 hodinu z chladničky. Len ak bude naozaj izbovej teploty, bude sa nám s ním dobre pracovať.
  5. Suroviny na prípravu ochuteného masla môžeme v miske spojiť dôkladným premiešavaním, alebo môžeme použiť mixér, či šľahač. Potom maslo zabalíme buď do potravinárskej fólie, alebo papiera na pečenie a môžeme uložiť v chladničke. Samozrejme maslo môžeme uskladniť aj v pohári s uzatvárateľným viečkom.
  6. Skladovať maslá v chladničke môžeme maximálne týždeň.
  7. Slané ochutené masla môžeme podávať ku grilovanému mäsu, k pečivu, k rybám, alebo dokonca na pečenú zeleninu. Sladké vám určite zachutí nielen k pečivu ale napríklad na palacinkách a francúzskom toaste.