Ochutené oriešky ako jedlý darček

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 200 g mixovaných orechov, samozrejme môžeme použiť aj jeden druh, variácia je len na nás
  • ½ lyžičky škorice
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • Štipka čili
  • ¼ lyžičky rímskej rasce
  • 4 klinčeky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • ¾ lyžice masla
Ingrediencie
  • 200 g mixovaných orechov, samozrejme môžeme použiť aj jeden druh, variácia je len na nás
  • ½ lyžičky škorice
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • Štipka čili
  • ¼ lyžičky rímskej rasce
  • 4 klinčeky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • ¾ lyžice masla

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2
Ochutené pikantné oriešky ako jedlý darček. Môžete nimi potešiť kamarátov, alebo svoju polovičku. Vlastnoručne vyrobené darčeky mali vždy svoje čaro.

Ochutené oriešky ako jedlý darček alebo občerstvenie pre kamarátov

Postup:

  1. Najskôr si predhrejeme rúru na 190 stupňov Celzia a pripravíme si menší plech na pečenie.
  2. Orechy vysypeme na plech na pečenie, poriadne ich rozprestrieme. Plech s orechmi vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 10 až 12 minút. Minimálne raz ich skontrolujeme a prehádžeme. Môžu rýchlo zhorieť. Počas pečenia prihliadneme na to, akú majú orechy farbu.
  3. Všetko korenie najskôr dáme do mažiara, alebo do mlynčeka na korenie a spolu so soľou ho utlčieme alebo zmixujeme do hladka.
  4. Maslo rozpustíme v malom hrnci na miernom ohni.
  5. Orechy po upečení trochu preberieme a vyzbierame prípadné tmavé kúsky orechových šupiniek.
  6. Všetky orechy nasypeme do misky, zalejeme rozpusteným maslom a zasypeme jemnou zmesou korenia.
  7. Všetko dobre premiešame tak, aby orechy boli v zmesi dobre obalené. Vďaka maslu bude zmes korenia na orechoch dobre držať.
  8. Aby sme našu vlastnoručne vyrobenú orechovú zmes mohli aj darovať, nasypeme ju napr. do papierového kornútu z červeného papiera.