Omeleta so syrom Feta

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na jednu väčšiu omeletu:

  • trocha umytých špenátových listov
  • bylinky podľa chuti
  • trocha syra Feta cca ¼
  • 1 lyžica masla
  • soľ, korenie
  • Ingrediencie

    Na jednu väčšiu omeletu:

  • trocha umytých špenátových listov
  • bylinky podľa chuti
  • trocha syra Feta cca ¼
  • 1 lyžica masla
  • soľ, korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Omeleta so syrom je medzi omeletami top klasika. Určite si ako ja myslíte, že predsa omeletu pripraviť viete. Ja som sa ale až nedávno dozvedela niekoľko postupov, vďaka ktorým sa omeleta stáva ešte len tou skutočnou omeletou v pravom slova zmysle. Ono niečo na tom bude. Tá moja sa mi zdala vždy tak trochu vysušená a nikdy nebola taká vláčna, ako tá, ktorú mi raz naservíroval na dovolenke naozajstný šéfkuchár. Pokiaľ teda práve neviete čo s vyfúkanými vajcami, ktoré potrebujú deti do školy, prišla tá správna chvíľa si to vyskúšať.  Omeleta so syrom Feta chutí kvôli špecifickej chuti tohto mäkkého syra skutočne lahodne.

    Omeleta so syrom Feta

    Postup:

    1. Vajcia si vyfúkneme alebo rozklepneme do nádoby, zľahka ich osolíme a okoreníme. Ďalej ich vyšľaháme vidličkou alebo metličkou. Necháme ich takto chvíľu postať. Zoxidovaním zmení trošku farbu, ľahko stmavnú. Medzitým si pripravíme špenát. Pokiaľ nie je umytý umyjeme ho, avšak nezabudneme ho tiež čo najviac vysušiť napríklad pomocou kuchynských obrúskov. Špenát totiž obsahuje veľa vody a po zahriatí by pustil vodu ešte viac.
    2. Panvicu si na miernom ohni rozohrejeme a rozpustíme na nej maslo. Keď je maslo rozpustené, vajcia ešte raz prešľahneme a vylejeme ich na rozohriatu panvicu. Za pomocou obracačky ich niekoľkokrát po celej ploche prehrabeme, tento krátky proces trvá najviac tak minútu. Nechceme skutočne vajíčka urobiť miešané, potrebujeme, aby väčšina vaječnej tekutiny zostala tekutá.
    3. Pripomínam že omeletu pečieme na miernom ohni, tak aby sme tento proces príliš neurýchlili, zároveň však musíme konať rýchlo. Keď je omeleta škrabaním ľahko zhustnutá, prestaneme premiešavať a počas dvoch minút kedy sa nám tekutina premieňa na tuhú konzistenciu, navŕšime na omeletu Fetu a špenátové listy. Okamžite potom môžeme polovicu omelety preklopiť na tú druhú polovicu a následne servírovať na tanieri.
    4. Náplne omelety samozrejme môžete obmieňať len majte na pamäti, že niektoré suroviny napríklad paradajky obsahujú veľa vody, tak ich radšej predtým ešte trochu orestujte na ďalšej panvici. Prajem Vám dobrú chuť.
     

    Náš tip:

    • Nabudúce, keď vám napadne omeleta so syrom, môžete vyskúšať pridať syr Cheddar alebo iný podobného typu.