Orechová torta s kávovou plnkou... zákusok a káva v jednom? V tejto torte to ide. Orechový korpus a jemný kávovo-pudingový krém je kombinácia, ktorej sa proste nedá odolať.
Orechová torta naplnená delikátnym kávovým krémom je zážitok
Postup:
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm si vyložíme papierom na pečenie.
- Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do svetlej nadýchanej peny.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh a doň zašľaháme druhú polovicu cukru, až sa cukor rozpustí a sneh bude pevný a lesklý. Do žĺtkovej peny postupne na striedačku primiešavame preosiatu múku s kakaom, orechy a sneh. Zakaždým opatrne premiešame.
- Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme cca 35-40 minút. Otestujeme drevenou špajľou, pretože každá rúra pečie inak, možno bude treba čas pečenia upraviť.
- Upečený korpus necháme vo forme úplne vychladnúť, potom nožom oddelíme boky korpusu od formy a korpus prekrojíme na 3 rovnaké pláty.
- Krém: z mlieka, pudingu, kávy, kávoviny a cukru uvaríme hustý puding. Prekryjeme fóliou, a necháme vychladiť na izbovú teplotu.
- Vychladený puding prešľaháme mixérom alebo metličkou dohladka, aby v ňom nezostali žiadne hrudky.
- Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom (množstvo podľa chuti) do peny a po lyžičkách zašľahávame puding. Všetky suroviny musia byť rovnakej izbovej teploty, inak sa krém zrazí. Ak sa tak aj náhodou stane, vložíme krém na pár sekúnd (3 až 4) do mikrovlnky a znova prešľaháme.
- Na servírovací podnos položíme spodnú časť korpusu, potrieme lyžicou malinového džemu, stačí veľmi tenučká vrstva a potrieme časťou krému. Priklopíme druhým korpusom, opäť potrieme džemom a časťou krému. Nakoniec priklopíme zvyšným korpusom a potrieme aj vrch krémom.
- Tortu dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme orechmi a celými kávovými zrnami, alebo podľa vlastného vkusu