Orechový brownie

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • 80 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Vlašské orechy
  • Orechy a med na ozdobenie
  • Na krém:

    Ingrediencie
  • 80 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Vlašské orechy
  • Orechy a med na ozdobenie
  • Na krém:

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Orechový koláč brownie - to sú chrumkavé orechy, podmanivá čokoláda, voňavé kakao a krémové mascarpone s medom... Máte chuť? Tak vyskúšajte náš recept na orechovú verziu tohto slávnostného dezertu, ktorý sa hodí aj na vianočný stôl.

    Orechový brownie na slávnostný stôl

    Postup:

    1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.

    2. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme ju v miske položenej na hrnci s vodnou parou.

    3. V miske ušľaháme vajcia s cukrom. Keď sa všetko dobre spojí, môžeme pridať rozpustenú čokoládu. Tá by mala byť mierne vychladnutá, aby sa nám vajíčka nezrazili.

    4. Do zmesi pridáme hladkú múku, kakao a štipku soli. Miešame, kým sa všetko nespojí do vláčneho cesta.

    5. Do cesta zľahka zamiešame vlašské orechy. Cesto potom rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie.

    6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20 až 25 minút.

    7. Po upečení necháme čokoládové brownies vychladnúť. Potom vyberieme z formy pomocou presahujúceho rohu papiera na pečenie a nakrájame na rezy. Potrieme vyšľahaným krémom s mascarpone a šľahačky. Ozdobíme medom a orechmi.