Osviežujúci pomarančový cheesecake

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na tvarohovú plnku:

bez hrudiek

  • 200 g čerstvého syra
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 2 kopcovité PL hladkej múky
  • kôra z polovice chemicky neošetreného pomaranča
  • šťava z 1 pomaranča
  • Na zdobenie:

    • 1 pomaranč
    • zopár nasekaných pistácií na ozdobu
    Ingrediencie

    Na cesto:

    Na tvarohovú plnku:

    bez hrudiek

  • 200 g čerstvého syra
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 2 kopcovité PL hladkej múky
  • kôra z polovice chemicky neošetreného pomaranča
  • šťava z 1 pomaranča
  • Na zdobenie:

    • 1 pomaranč
    • zopár nasekaných pistácií na ozdobu

    Nutričné hodnoty

    recepty

    Cheesecake pozná asi každý. Je to vlastne chutný tvarohový koláč, kde plnka tvorí dominantu a cesta je na ňom len málo. Väčšinou z podrvených sušienok. Čo by ste však povedali na cheesecake, kde na pistáciovo-špaldovom ceste sedí plnka z tvarohu, čerstvého syra a pomarančovej kôry? Pastva pre oči, pochúťka pre bruško. Zaujal vás náš cheesecake? Výborne sa hodí k popoludňajšej kávičke. Verte, že osviežujúcu pomarančovú chuť si obľúbite.

    Osviežujúci cheesecake z citrusov

    Postup

    1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom cca 20 cm. Formu vyložíme papierom na pečenie.
    2. Všetky suroviny na cesto zamiešame v miske a zľahka vymiesime cesto. Cesto natlačíme do okrúhlej tortovej formy na dno aj na okraje a dáme ho na chvíľu do mrazničky.
    3. Jemne zmrazené cesto popicháme vidličkou a dáme ho na 20 minút predpiecť do rúry.
    4. Medzitým si pripravíme plnku, na ktorú postupne vymiešame v mise všetky uvedené suroviny do hladka.
    5. Predpečený korpus vyberieme z rúry, v prípade potreby lyžicou upravíme okraje a dno (pritlačíme ich k forme) a do korpusu nalejeme pripravenú plnku.
    6. Teplotu v rúre znížime na 160 stupňov, do rúry vložíme koláč a pečieme približne 45-50 minút, kým cesto nestuhne. Dlaňou jemne odskúšame, či je cesto aj v strede prepečené, potom ho vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
    7. Pred podávaním cheesecake dozdobíme kolieskami pomaranča a nasekanými pistáciami.

     

    Náš tip:

    • Ak nezoženiete nesolené pistácie, kľudne ich nahraďte inými, napríklad vlašskými orechmi alebo mandľami.