Ovocný šalát s Fetou a plackami

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na ovocný šalát:

  • Syr feta
  • Hrsť mäty alebo bazalky
  • Na dressing:

  • 2 PL olivového
  • oleja

    , môže byť aj 1 PL balzamika
  • Štipka soli a mletého čierneho korenia
  • Na jednoduché a chutné chlebové placky:

  • Štipka jedlej sódy
  • Soľ
  • Ingrediencie

    Na ovocný šalát:

  • Syr feta
  • Hrsť mäty alebo bazalky
  • Na dressing:

  • 2 PL olivového
  • oleja

    , môže byť aj 1 PL balzamika
  • Štipka soli a mletého čierneho korenia
  • Na jednoduché a chutné chlebové placky:

  • Štipka jedlej sódy
  • Soľ
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Ovocný šalát s vychladeným melónom, chrumkavou studenou uhorkou a bielym syrom povýšite na hlavný letný chod, keď ho budete podávať s domácimi chlebovými plackami. Budete ohromení, aký jednoduchý je recept na placky.

    Ovocný šalát ako dezert, alebo s bielym syrom ako hlavné jedlo

    Postup:

    1. Melón ošúpeme a melónovú dužinu, čerstvé uhorky a syr Feta nakrájame na približne rovnaké kúsky. Melón aj uhorka by mali byť dobre vychladené.

    2. Melón, uhorku a syr vložíme do misky a posypeme bylinkami.

    3. Z oleja, medu, citrónovej šťavy, soli a korenia si pripravíme dresing, ktorým šalát pred podávaním prelejeme. Opatrne premiešame a až do podávania udržujeme v chlade. 

    Na placky:

    1. V miske zmiešame múku so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme vlažnú vodu, olej a jogurt. Jednoducho, rýchlo a ručne vymiesime nelepivé vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať. Cesto rozdelíme na niekoľko kúskov, urobíme z nich malé gule a vyvaľkáme malé placky.

    2. Opekáme ich nasucho, na panvici, z každej strany do zlata. Ukladáme na seba a zakryjeme utierkou, aby zostali vláčne.