Ovsené lievance s hráškom na slano

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na lievance:

, trochu soli

  • 1 PL jogurt / smotana
  • 1 ČL soli
  • Na dip:

  • soľ
  • pažítka
  • Ingrediencie

    Na lievance:

    , trochu soli

  • 1 PL jogurt / smotana
  • 1 ČL soli
  • Na dip:

  • soľ
  • pažítka
  • Nutričné hodnoty

    recept

    Ovsené lievance s hráškom sú dobrý tip na rýchle, zdravé, ale veľmi chutné a neokukané jedlo. Chutia malým aj veľkým. Deťom k ním môžete povoliť kečup, alebo ich obľúbený dip.

    Ovsené lievance sú dobrý tip na zdravé a zároveň chutné jedlo

    Postup:

    1. Z múky, vločiek, vajíčka a soli pripravíme cesto.

    2. Do cesta primiešame 1 šálku mrazeného hrášok. Necháme chvíľu postáť.

    3. Lyžičkou naberáme cesto a smažíme po 4 malých lievancoch.

    4. Lievance vyberáme vidličkou na tanier s papierom, alebo servítkou.

    5. Podávame s dipom z jogurtu / smotany / tvarohu, oleja, soli a na jemno nasekanej pažítky.