Vyskúšajte palacinky trochu inak - pripravte si palacinky na slano a sme si istí, že keď ich raz vyskúšate, budete experimentovať aj s inými slanými plnkami. Recept na palacinky sem nedávame, keďže každý robí palacinky trochu inak a väčšinou ich už pripravujeme od oka. Jediné čo treba tentokrát vynechať je samozrejme cukor. Hortobádske palacinky sú lahodné, šťavnaté a jemne pikantné.
Hortobádske palacinky - palacinky na slano s mäsovou plnkou
Postup:
- Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso a dôkladne ho opečieme.
- Potom pridáme bobkový list, paradajkový pretlak, muškátový kvet, korenie, sladkú papriku a soľ.
- Ku koncu pridáme 2 PL smotany na šľahanie, zamiešame, a potom vyberieme mäso a bobkový list z panvice.
- Palacinky naplníme mäsovou zmesou.
- Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso, vlejeme zvyšok smotany na šľahanie rozmiešanej s paprikou a múkou a ešte krátko povaríme.
- Dosolíme a touto smotanovou omáčkou polejeme hotové palacinky a dozdobíme petržlenovou vňaťou a nadrobno nakrájanou červenou paprikou. (Tí ostrejší si môžu sladkú papriku nahradiť najemno nakrájanými chilli papričkami.)
Náš tip:
- Palacinky na slano môžete podávať ako predjedlo alebo ako hlavný chod - v závislosti od plnky. Na plnku môžete použiť aj zvyšky nedojedeného kuriatka z nedele alebo napríklad huby ak práve nemáte chuť na mäso.