Paradajkový koláč bez múky

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Skvelý letný paradajkový koláč s nízkou dávkou sacharidov! Jednoduché, chutné a rýchle jedlo, s ktorým nie len, že nezhrešíte, ale chutne odľahčíte jedálniček celej rodine. Hodí sa aj ako predjedlo, hlavné jedlo, alebo k letnej grilovačke.

Zapekaný paradajkový koláč úplne bez múky!

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov Celzia. Najskôr si ako prvé umyjeme a nakrájame paradajky. Nakrájame ich na tenšie plátky, zľahka ich osolíme a necháme 10 až 15 min. odpočívať. Paradajky tak pustia prebytočnú vodu.
  2. Cibuľu a cesnak si olúpeme a nakrájame nadrobno. Čerstvú bazalku tiež.
  3. Rozpustíme maslo v malom hrnci a zľahka na ňom opražíme olúpanú a nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.
  4. Do väčšej misy dáme vychladnutú, opraženú cibuľu s cesnakom, pridáme strúhanú mozzarellu, dve vajcia, bylinky a trochu korenia. Zmes dobre premiešame.
  5. Z paradajok odoberieme prebytočnú vodu a zľahka ich osušíme kuchynskou papierovou utierkou.
  6. Formu na pečenie si vymastíme trochou masla, vymastíme dno aj okraje.Do formy na pečenie na dno najprv nakladieme paradajky primerane blízko pri sebe, tie potom prikryjeme slabou vrstvou našej syrovej zmesi. Takto budeme proces opakovať, až nakoniec navrch dáme paradajky a zasypeme trochou mozzarelly, ktorú sme si na začiatku odložili na vrchné posypanie.
  7. Hotový koláč vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov Celzia a pečieme podobu asi 30 až 40 min.
  8. Hotový koláč môžeme servírovať po vychladnutí, alebo ho podávať ešte teplý, prajeme vám dobrú chuť.
 

Náš tip:

V lete pred dovolenkou si každoročne odľahčujem stravu, na chvíľu vyradím sacharidy a na „plavkovú“ sezónu sa pripravím zvýšením pohybovej aktivity. Ak to máte podobne, alebo len chcete zdravšie večerať, poďte si vyskúšať tento paradajkovo syrový koláč bez cesta.