Paštéta z lososa hotová za pár minút

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Čas prípravy: 15 minút/4 porcie

  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • šťava z ½ citróna
  • 300 g údeného lososa
  • 60 g čiernych olív bez kôstky
  • 50 g kapár
  • 1 PL nasekaného čerstvého kôpru
  • 60 g zelených olív
  • 200 g krekrov
  • Ingrediencie

    Čas prípravy: 15 minút/4 porcie

  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • šťava z ½ citróna
  • 300 g údeného lososa
  • 60 g čiernych olív bez kôstky
  • 50 g kapár
  • 1 PL nasekaného čerstvého kôpru
  • 60 g zelených olív
  • 200 g krekrov
  • Nutričné hodnoty

    recepty
    Paštéta z lososa - už ste zažili, aby sa predjedlo stalo hviezdou celého večera? Naše recepty na predjedlá môžu dokonca zatieniť aj veľké pokrmy, ktoré ste mali v pláne servírovať. Navyše, okrem svojej špecifickej intenzívnej chute je losos aj jednou z najzdravších potravín. Vďačí za to svojmu nutrične bohatému obsahu, ktorého súčasťou je aj množstvo omega-3 mastných kyselín.

    Paštéta z lososa ako predjedlo

    Postup:

    1. Do mixéra dajte krémový syr, majonézu a kyslú smotanu. Pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Potom pridajte kúsky údeného lososa a 5 až 6 nasekaných čiernych olív, 20 g kapár a polovicu nasekaného kôpru. Rozmixujte.
    2. Ak chcete mať paštétu s výraznejšou štruktúrou, mixujte len chvíľku. Ak chcete paštétu jemnú, mixujte, kým zmes v mixéri nebude úplne hladká.
    3. Hotovú paštétu posypte zvyšným kôprom.
    4. Podávajte s krekrami, olivami a kaparami.