Pečená jahňacina s chrumkavou zeleninou - vdýchnite nový život svojmu obvyklému veľkonočnému menu a vytvorte úplne nový gastro príbeh. Použite známe a obľúbené prísady úplne novým spôsobom a pripravte obed, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť. Jahňacina je chutné, jemné mäso, má príjemnú vôňu, ktorú netreba ničím „prebíjať“. Stačí ho len pred prípravou dochutiť korením a bylinkami.
Jahňacina na náš stôl určite patrí
Postup:
- Mäso nasoľte, potrite olejom a horčicou a nechajte marinovať, aby sa chute prepojili a vsiakli do mäsa. Čím dlhšie sa mäso marinuje, tým je jeho chuť delikátnejšia.
- Namarinované mäso uložte do pekáča a prilejte trochu oleja, ak je to potrebné. Mäso zalejte 1 dl teplej vody.
- Do pekáča pridajte očistenú cibuľu nakrájanú na štvrtky a rozmarín. Pekáč zakryte alobalom, rúru vyhrejte na 180 °C a pečte asi hodinu, dokým mäso nezmäkne.
- V mixéri rozmixujte mandle, lístky rozmarínu, maslo, strúhanku, petržlenovú vňať, cesnak, soľ a korenie. Zmesou potrite upečené mäso a vložte ho ešte zapiecť do rúry, dokým nebude mať na povrchu chrumkavú kôrku.
- Upečené mäso podávajte so zeleninou, krátko povarenou v osolenej vode.