Pečená paprika plnená morčacím mäsom

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na náplň:

  • 10 paprík (umytých, zbavených semienok a stopky)
  • 700 g mletého

morčacieho mäsa

  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2/3 hrnčeka ryže
  • 1 vajce
  • 2 hrste Grana Padana alebo parmezán (nahrubo nastrúhaného)
  • hrsť majoránky
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • Na pekáč:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • Na omáčku:

  • 1 paradajková passata
  • 1,5 lyžičky soli
  • 2 lyžičky provensálskeho korenia
  • 2 lyžice cukru
  • trocha bazalky
  • Ingrediencie

    Na náplň:

    • 10 paprík (umytých, zbavených semienok a stopky)
    • 700 g mletého

    morčacieho mäsa

  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2/3 hrnčeka ryže
  • 1 vajce
  • 2 hrste Grana Padana alebo parmezán (nahrubo nastrúhaného)
  • hrsť majoránky
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • Na pekáč:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • Na omáčku:

  • 1 paradajková passata
  • 1,5 lyžičky soli
  • 2 lyžičky provensálskeho korenia
  • 2 lyžice cukru
  • trocha bazalky
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Klasický recept na plnenú papriku sme vám už ponúkli. A keďže plnenej papriky nikdy nie je dosť, máme pre vás inšpiráciu aj na prípravu papriky v rúre. Plnená paprika pečená v rúre a plnená nie klasickým bravčovým, ale morčacím mäskom. Túto odľahčenú verziu s morčacím mäsom si naozaj zamilujete a u vás doma ju budú vyžadovať k večeri každý týždeň. Ako príloha postačí krajec dobrého chleba, nechcete predsa na tanieri nechať tú skvelú omáčku.

    Pečená paprika plnená morčacím mäsom pečená v rúre

    Postup:

    1. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 180 stupňovom Celzia.
    2. Papriky si dôkladne umyjeme a zbavíme semienok. Cibuľu nakrájame na prúžky, cesnak nakrájame na drobno.
    3. Nízky pekáč si môžeme vymazať trochou oleja. Na dno pekáča poukladáme polovicu cibule nakrájanú na prúžky a dva strúčiky olúpaného cesnaku, ktorý sme taktiež nakrájali na kúsky.
    4. Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny na náplň a všetko dôkladne premiešame. Kľudne použite vaše umyté ruky, tak to pôjde najľahšie. Potom zmesou naplníme papriky po okraj a  kladieme ich na pripravený pekáč.
    5. V džbáne alebo v miske si zmiešame suroviny na omáčku a tou potom papriky na pekáči polejeme. Bazalku si môžeme nechať až nakoniec, na ozdobenie.
    6. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme najskôr 40 minút na 180 stupňoch a potom teplotu zvýšime na 230 stupňov a pečieme ešte ďalších cca 10 minút.
    7. Pečená plnená paprika sa servíruje ako klasická - s dobrým pečivom, ale samozrejme aj so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť.