Pečená zelenina a zemiaková kaša

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na pečenú zeleninu:


  • 2-3 paštrnáky alebo petržleny
  • 1 batát
  • ¼ hokaido tekvice
  • 1-2 červené cibule


    • 2-3 menšie cvikly
    • Pár strúčikov cesnaku
    • Olivový olej, soľ a mleté čierne korenie
    • ½ lyžičky mletej červenej papriky

  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky kurkumy
  • Čerstvý rozmarín
  • Na najlepšiu zemiakovú kašu:


  • 50 g masla
  • 50 ml smotany 33%
  • Soľ a mletý muškátový oriešok
  • Ingrediencie

    Na pečenú zeleninu:


  • 2-3 paštrnáky alebo petržleny
  • 1 batát
  • ¼ hokaido tekvice
  • 1-2 červené cibule


    • 2-3 menšie cvikly
    • Pár strúčikov cesnaku
    • Olivový olej, soľ a mleté čierne korenie
    • ½ lyžičky mletej červenej papriky

  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky kurkumy
  • Čerstvý rozmarín
  • Na najlepšiu zemiakovú kašu:


  • 50 g masla
  • 50 ml smotany 33%
  • Soľ a mletý muškátový oriešok
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Pečená zelenina je skvelé jedlo v chladných dňoch. Zužitkovať môžete akúkoľvek zeleninu, ktorú máme k dispozícii. Stačí vhodné korenie, dobrý olivový olej a pochúťka “z jedného plechu” je raz dva hotová. Ako prílohu vyskúšajte jemnú zemiakovú kašu, ktorú si môžeme vylepšiť smotanou, bude ešte lepšia.

    Pečená zelenina pochúťka “z jedného plechu” podávaná s jemnou zemiakovou kašou

    Postup:

    1. Zeleninu očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky (tekvicu a batáty môžeme nakrájať na väčšie kúsky, upečenú sa rýchlejšie ako ostatná zelenina).
    2. Poukladáme na plech, pridáme celé strúčiky cesnaku, vetvičky rozmarínu, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    3. V miske zmiešame olivový olej, kurkumu, papriku a rascu. Ochuteným olejom zeleninu rovnomerne pokvapkáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30-40 minút.
    4. Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu: zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich, pridáme mlieko so smotanou a maslom a ručným šľahačom vymiešame dohladka. Ochutíme mletým muškátovým orieškom prípadne dosolíme.
    5. Zemiakovú kašu podávame s pečenou zeleninou a môžeme posypať čerstvými bylinkami ak máme.