Špeciálne príležitosti si vyžadujú špeciálne menu. Prinášame vám preto tipy na tie najchutnejšie jedlá v sviatočnej vianočnej úprave. Čo poviete napríklad na pečené bravčové karé s malými chrumkavými ružičkami kelu a gurmánskym parmezánom 🙂
Pečené bravčové karé s ružičkovým kelom a parmezánom
Postup:
-
Mäso poriadne osoľte z oboch strán a ostrým nožom urobte zárezy do kože.
-
Rúru si predhrejte na 220°C. Mäso položte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ho olejom a vložte do predhriatej rúry. Pečte 20 – 30 minút, kým sa na povrchu pekne nesfarbí. Znížte teplotu na 170°C a pečte ďalších 90 minút. Potom nastavte teplotu späť na 220°C a pečte ďalších 20 minút, aby sa koža prepiekla do zlatista a bola chrumkavá.
-
Mäso vyberte z rúry a nechajte ho pred krájaním a podávaním ešte aspoň 15 minút odstáť.
-
Očistite si ružičkový kel a vložte ho do hrnca s osolenou vriacou vodou. Varte ho 5 minút, sceďte a vložte do zapekacej misy. Pokvapkajte ho olivovým olejom, posypte čiernym korením, pridajte tymian a kôpor a všetko posypte strúhaným parmezánom. Zapekaciu misu vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte 20 minút, kým syr nebude upečený dozlatista a chrumkavý.
Náš tip:
Mäso vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred vložením do rúry, aby sa vám neskôr rovnomerne prepieklo.