Pečené bravčové výpečky

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 500g  bravčového mäsa (krkovička, pliecko alebo bôčik) nakrájaného na kúsky
  • 3 cibule
  • 4-5  strúčikov cesnaku
  • oravská slanina
  • tmavé pivo
  • 1 lyžica horčice
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžička sušený majorán
  • 1 lyžička mletá červená paprika
  • 1 lyžička mletá rasca
  • grilovacie korenie
  • Ingrediencie
    • 500g  bravčového mäsa (krkovička, pliecko alebo bôčik) nakrájaného na kúsky
    • 3 cibule
  • 4-5  strúčikov cesnaku
  • oravská slanina
  • tmavé pivo
  • 1 lyžica horčice
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžička sušený majorán
  • 1 lyžička mletá červená paprika
  • 1 lyžička mletá rasca
  • grilovacie korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Bravčové výpečky s tmavým pivom a oravskou slaninkou... No kto by odolal?

    Pečené bravčové výpečky

    Postup:

    1. Rúru si dáme zohrievať na 220 C.
    2. Mäso nakrájame na kocky približne 5 x 5 cm, slaninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm.
    3. Slaninu si dáme vyškvariť do panvice. Potom do uvoľnenej masti vložíme mäso a opekáme z oboch strán dozlata. Osolíme o okoreníme mletým čiernym korením.
    4. Opečené mäso preložíme do zapekacej misky, pridáme horčicu a všetky koreniny /podľa chuti/. Dobre premiešame, obložíme nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom. Podlejeme pivom a dáme  zapiecť pri vyššej teplote asi 15 minút. Potom zakryjeme alobalom a dopekáme približne 1 h pri 180 C.
    5. Výpečky podávame s kyslou uhorkou, chrenom, horčicou a dobrým chlebom, prípadne so zemiakovou kašou.