Pečené kačacie prsia chutia skvelo aj bez knedle. Plná chuť tohoto jedla a dokonalé zladenie sezónnych surovín vytvoria obľúbené sezónne jedlo. Objavte chuť kačacieho mäsa s jemnou až gaštanovou chuťou pečenej tekvice.
Chrumkavé pečené kačacie prsia s hokaido tekvicou sú skvelá jesenná chuťová kombinácia
Postup:
-
Mäso narežeme cez kožu.
-
Posolíme a pokoreníme a na panvici ich restujeme z oboch strán na horúcom oleji.
-
Hokaido tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame aj so šupou na menšie kúsky.
-
Tekvicu rozložíme na plech a pridáme orestované kačacie prsia a tymian. Pokvapkáme výpekom z panvice.
-
Pečieme spolu v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia cca 30 minúť.
-
Pečené kačacie mäso podávame s teplou pečenou tekvicou, cviklovými lístkami alebo rukolou a ozdobené černicami.