Kačacie prsia pečené s hokaido tekvicou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 ks kačacích pŕs s kožou
  • ½ hokkaido tekvice
  • 1 balíček cviklových lístkov alebo rukoly
  • olej
  • soľ a korenie
  • tymian
  • 1 balenie černíc na ozdobu
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

    • 2 ks kačacích pŕs s kožou
    • ½ hokkaido tekvice
  • 1 balíček cviklových lístkov alebo rukoly
  • olej
  • soľ a korenie
  • tymian
  • 1 balenie černíc na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Pečené kačacie prsia chutia skvelo aj bez knedle. Plná chuť tohoto jedla a dokonalé zladenie sezónnych surovín vytvoria obľúbené sezónne jedlo. Objavte chuť kačacieho mäsa s jemnou až gaštanovou chuťou pečenej tekvice.

    Chrumkavé pečené kačacie prsia s hokaido tekvicou sú skvelá jesenná chuťová kombinácia

    Postup:

    1. Mäso narežeme cez kožu.

    2. Posolíme a pokoreníme a na panvici ich restujeme z oboch strán na horúcom oleji.

    3. Hokaido tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame aj so šupou na menšie kúsky.

    4. Tekvicu rozložíme na plech a pridáme orestované kačacie prsia a tymian. Pokvapkáme výpekom z panvice.

    5. Pečieme spolu v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia cca 30 minúť.

    6. Pečené kačacie mäso podávame s teplou pečenou tekvicou, cviklovými lístkami alebo rukolou a ozdobené černicami.