Pečené kuracie stehná s citrónom a cherry paradajkami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Nutričné hodnoty

Kuracie stehná pečené v jednom plechu, či panvici spolu s letnými cherry paradajkami a citrónom vás zaujmú ľahkým receptom a plnou letnou chuťou tohto jedla.

Kuracie stehná pečené v jednom plechu, či panvici spolu s letnými cherry paradajkami

Postup:

  1. Použiť môžete aj hydinové plátky z pŕs alebo vykostených stehien. Rozdiel bude potom v dĺžke prípravy. Celé kuracie stehná sú však veľmi chutné. Ak máte panvicu, ktorú môžete vložiť aj do rúry, určite ju využite.
  2. Na oleji orestujeme kuracie stehná z oboch strán. Posolíme a okoreníme. Pridáme celé cherry paradajky, a kolieska citrónu.
  3. Ak máte po ruke akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi, použite aj tú. Mrkvy, cukety a podobne stačí nakrájať na väčšie kusy a jednoducho pridať do panvice.
  4. Kuracie stehná dusíme cca 45 minút. Priebežne kontrolujeme, či sa nepripekajú. Ak je v panvici, či plechu málo šťavy, môžeme jemne podliať horúcou vodou. Šťava z paradajok a citrónu by však mala stačiť. Na záver pridáme celé listy špenátu a bazalky.
  5. Podávame s jednoduchým listovým šalátom so šťavou z čerstvého citróna, soľou a kvalitným olivovým olejom.
  6. Kto je hladný, pridá si napríklad toust. Pokojne však môžete pridať napríklad aj nové zemiačky priamo do plechu, či panvice.
štedrák recept vianočný
59

min

kucharske capice 1