Pečené kuracie stehná s ryžou, slaninkou a jablkami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

 

  • 100 ml piva
  • 4-5 veľkých kyslejších jabĺk
  • 12 plátkov anglickej slaniny
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Mletá rasca
  • Sladká červená paprika
  • Ingrediencie

    Na 4 porcie:

     

  • 100 ml piva
  • 4-5 veľkých kyslejších jabĺk
  • 12 plátkov anglickej slaniny
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Mletá rasca
  • Sladká červená paprika
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Pečené kuracie stehná s ryžou sú klasika, všetkými milovaná. Doplňte tento klasický recept a určite budete súhlasiť, že kura s jablkami, obalené slaninkou a podliate pivom je výborná kombinácia.  Jablká sa počas pečenia rozvaria a spolu s výpekom zo slaniny a pivom perfektne doplnia chuť mäsa.

    Pečené kuracie stehná s ryžou spolu s jablkami a výpekom zo slaniny perfektne doplnia chuť mäsa

    Postup:

    1. Rúru si zohrejeme na 200 °C. Kuracie štvrte osušíme papierovou utierkou, ostrým nožnom do každého urobíme pár zárezov, osolíme a okoreníme z oboch strán, potrieme sladkou červenou paprikou, rascou a každé zabalíme do 3 plátkov slaniny.
    2. Do hlbšieho pekáča alebo zapekacej misky poukladáme očistené a jadierok zbavené jablká, nakrájané na štvrtiny. Na jablká uložíme kuracie štvrte, podlejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
    3. Pečieme približne 45 minút až 1 hodinu, potom odokryjeme a dopečieme do zlata. Vypečenou šťavou počas dopekania pár krát mäso prelejeme.
    4. Mäso podávame s ryžou a rozvareným jablkovým pyré.
     

    Náš tip:

    • Rozvarené jablká s výpekom môžeme aj rozmixovať na hladkú omáčku.