Pečené plnené jablká s mandľovou mrveničkou

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 3 lyžice jemných ovsených vločiek
  • 3 lyžice cukru
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica mandľových lupienkov
  • 1 lyžica perníkového korenia alebo škorice
  • Ingrediencie
  • 3 lyžice jemných ovsených vločiek
  • 3 lyžice cukru
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica mandľových lupienkov
  • 1 lyžica perníkového korenia alebo škorice
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Pečené plnené jablká naplnené voňavou mrveničkou z mandlí, medu a ovsených vločiek ako jesenný dezert. Do mrveničky pridajte štedrú porciu perníkového korenia a škorice. K tomu už len deka a horúci medový čaj 🙂

    Pečené plnené jablká naplnené voňavou mrveničkou

    Postup:

    1. Rúru predhrejeme na 180°C.
    2. Jablká umyjeme, miesto , kde vyrastá stopka zrežeme a odložíme. vykrojíme stred s jaderníkom a naplníme zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním ovsených vločiek, masla, mandlí, cukru alebo medu a korenia.
    3. Zakryjeme odloženými kúskami a dáme do vyhriatej rúry na 190 °C piecť približne na 25-30 minút.
    4. Podávame napr. so zmrzlinou.