Pečené zemiaky v šupke s tvarohom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového
  • oleja

  • 1 lyžica masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 250 g tučného hrudkového tvarohu
  • 2 lyžice smotany alebo jogurtu
  • Kúsok údenej slaniny
  • Zväzok pažítky a / alebo jarná cibuľka
  • Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového
  • oleja

  • 1 lyžica masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 250 g tučného hrudkového tvarohu
  • 2 lyžice smotany alebo jogurtu
  • Kúsok údenej slaniny
  • Zväzok pažítky a / alebo jarná cibuľka
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px
    Nové mladé pečené zemiaky v šupke sú chuťovo také dobré, že im stačí štipka soli, trochu masla a nič iné. Vyskúšajte aj kombináciu tvarohu, slaniny a pažítky, ako osviežujúcu ľahkú večeru.

    Pečené zemiaky v šupke - tie nové jarné, len s tvarohom, soľou a pažítkou

    Postup:

    1. Nové zemiaky nešúpeme, len ich dobre umyjeme, osušíme a každý prepichneme ostrým nožom.
    2. Rozložíme ich na plech v jednej vrstve, pokvapkáme olejom, posolíme a rukami dobre premiešame, aby sme votreli olej všade.
    3. Dáme ich piecť na 200 °C približne na hodinu, alebo až kým nie sú prepečené (záleží od veľkosti zemiakov).
    4. 10 minút pred dopečením k nim pridáme 1-2 lyžice masla, premiešame, aby sa maslo roztopilo a obalilo všetky zemiaky. Vrátime do rúry a dopekáme do zlata.
    5. Tvaroh nadrobíme do misky, pridáme smotanu alebo jogurt, premiešame, jemne osolíme a ochutíme čiernym korením. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme dozlata. Pažítku alebo cibuľku najemno nasekáme.
    6. Keď sú zemiaky dozlata a prepečené, ešte horúce ich preložíme na tanier a podávame s tvarohom, slaninou a nasekanou pažítkou, alebo jarnou mladou cibuľkou. Listový šalát a pohár kefíru alebo acidofilného mlieka je výborná príloha.