Pečený losos recept so zemiakmi v horčicovej remuláde

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Pečený losos recept so zemiakmi v horčicovej remuláde

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 400 až 600 g filet z lososa
  • 1 Skyr
  • 1/2 kg zemiakov
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 PL Dijónska horčica
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 žĺtky
  • 2 PL medu
  • Soľ, čierne korenie a bylinky
Ingrediencie
  • 400 až 600 g filet z lososa
  • 1 Skyr
  • 1/2 kg zemiakov
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 PL Dijónska horčica
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 žĺtky
  • 2 PL medu
  • Soľ, čierne korenie a bylinky

Nutričné hodnoty

Pečený losos recept - pečený losos je rýchla večera, ktorú môžete, vďaka zemiakom perfektne ochuteným horčicovou našľahanou remuládou, pozdvihnúť na slávnostné jedlo.

Pečený losos recept so zemiakmi a skvelou horčicovou remuládou

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, trochu schladíme a ošúpeme. Uložíme do tepla.
  2. Lososa zbavíme kože a nakrájame na 4 plátky. Na panvici rozohrejeme olej a lososa opečieme z obidvoch strán.
  3. Žĺtky vyšľaháme v miske nad parou, pridáme med, horčicu a smotanu. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vmiešame do ešte teplých zemiakov.
  4. Dochutíme bylinkami a podávame s lososom a 1 lyžicou Skyru na každú porciu lososa.
veľkonočná zemiaková baba
40
min