Aj v našich končinách začínajú hrať sladké zemiaky - bataty hlavnú rolu vo vegetariánskych pokrmoch. Na ich plnenie si môžete vybrať mnohé ingrediencie. Napríklad aj obľúbenú kukuricu, fazuľu a farebné papriky.
Sladké zemiaky s kukuricou a fazuľou
Postup:
- Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Osoľte ich a pokvapkajte olivovým olejom. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, položte naň pripravené sladké zemiaky a plech vložte do predhriatej rúry. Pečte 25 až 30 minút pri 180 °C.
- Vyberte sladké zemiaky z rúry, naplňte ich plnkou.
- Plnku pripravte tak, že podusíte cibuľu, papriky a strukoviny. Sladké zemiaky potom vložte späť do rúry na ďalších 10 minút. Podávajte ich s čili papričkou a limetkou.
Nutričné hodnoty - jedna porcia (390 g):
- Energia: 391,7 kcal/1640,1 kJ
- Bielkoviny: 10 g
- Tuky: 11,3 g
- Nasýtené tuky: 1,7 g
- Sacharidy: 52,5 g
- Cukor: 18,2 g
- Vláknina: 14,4 g
- Soľ: 3,8 g
- Vápnik: 130,1 mg/13 % odd
- Železo: 3,3 mg/27 % odd