Pečený sladký zemiak na mexický spôsob

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie
  • 1,5 ČL soli
  • 3 PL olivového
  • oleja

  • 100 g fialovej cibule
  • posekanej na drobno

  • 150 g varenej kukurice
  • 150 g červenej mäsitej papriky
  • nakrájanej na jemno

  • 200 g uvarenej čiernej fazule
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého
  • čierneho korenia

  • 1 pálivá paprika
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 limetka
  • Ingrediencie
  • 1,5 ČL soli
  • 3 PL olivového
  • oleja

  • 100 g fialovej cibule
  • posekanej na drobno

  • 150 g varenej kukurice
  • 150 g červenej mäsitej papriky
  • nakrájanej na jemno

  • 200 g uvarenej čiernej fazule
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého
  • čierneho korenia

  • 1 pálivá paprika
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 limetka
  • Nutričné hodnoty

    banner billa
    Aj v našich končinách začínajú hrať sladké zemiaky - bataty hlavnú rolu vo vegetariánskych pokrmoch. Na ich plnenie si môžete vybrať mnohé ingrediencie. Napríklad aj obľúbenú kukuricu, fazuľu a farebné papriky.

    Sladké zemiaky s kukuricou a fazuľou

    Postup:

    1. Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Osoľte ich a pokvapkajte olivovým olejom. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, položte naň pripravené sladké zemiaky a plech vložte do predhriatej rúry. Pečte 25 až 30 minút pri 180 °C.
    2. Vyberte sladké zemiaky z rúry, naplňte ich plnkou.
    3. Plnku pripravte tak, že podusíte cibuľu, papriky a strukoviny. Sladké zemiaky potom vložte späť do rúry na ďalších 10 minút. Podávajte ich s čili papričkou a limetkou.
     

    Nutričné hodnoty - jedna porcia (390 g):

    • Energia: 391,7 kcal/1640,1 kJ
    • Bielkoviny: 10 g
    • Tuky: 11,3 g
    • Nasýtené tuky: 1,7 g
    • Sacharidy: 52,5 g
    • Cukor: 18,2 g
    • Vláknina: 14,4 g
    • Soľ: 3,8 g
    • Vápnik: 130,1 mg/13 % odd
    • Železo: 3,3 mg/27 % odd