Pho hrejivý slepačí vývar s koreninami

 | 

Čas prípravy: 

120

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie
  • 1 celá menšia sliepka alebo kohút
  • 1 veľká cibuľa

 

  • 1 hlávka cesnaku
  • Soľ a 6 guličiek korenia
  • cca 100 g zázvoru
  • 4 lyžice rybacej omáčky (alebo použite sójovú)
  • 3 lyžice palmového cukru, alebo hnedého cukru
  • Šťava z limetky
  • Na podávanie:

    • Ryžové široké rezance
    • Pór alebo cibuľka
    • Čili podľa chuti
    Ingrediencie
    • 1 celá menšia sliepka alebo kohút
    • 1 veľká cibuľa

     

  • 1 hlávka cesnaku
  • Soľ a 6 guličiek korenia
  • cca 100 g zázvoru
  • 4 lyžice rybacej omáčky (alebo použite sójovú)
  • 3 lyžice palmového cukru, alebo hnedého cukru
  • Šťava z limetky
  • Na podávanie:

    • Ryžové široké rezance
    • Pór alebo cibuľka
    • Čili podľa chuti

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Recept na Pho slepačí vývar sa vám v chladnom počasí určite bude hodiť. Je to tradičný Vietnamský recept, ale kto má rad slepačí vývar a zároveň ázijskú kuchyňu, určite si príde na svoje. Recept je trochu zjednodušený, aby ste si nemuseli lámať hlavu s hľadaním ingrediencií.

    Pho je hrejívý slepačí vývar s vôňou Ázie na chladné dni

    Postup:

    1. Sliepku (alebo kura) umyjeme pod tečúcou vodou, prípadne zbavíme zvyškov peria. Ak máme aj vnútornosťami, použijeme ich na vývar.
    2. Do väčšieho hrnca dáme celú sliepku, cibuľu v celku, nemusíme ju lúpať, len ju dobre umyjeme. Cesnakovú hlávku tiež iba umyjeme a rozkrojíme pozdĺžne. Vznikne nám prierez všetkými strúčikmi. Chuť sa tak do vývaru počas varenia skvele uvoľní.
    3. Ďalej olúpeme a umyjeme zázvor. Nakrájame ho na tenšie plátky a tiež ho pridáme do hrnca.
    4. Nakoniec pridáme guličky korenia, trochu soli, rybiu omáčku, cukor a všetko dáme prikryté variť na mierny oheň. Varíme 1-2 hodiny, záleží na veľkosti a veku mäsa.
    5. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na hlbšiu tácku a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ho oberieme od kosti, prípadne nakrájame na menšie kusy.
    6. Vývar zlejeme cez veľmi jemné sito, ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a šťavou z vylisovanej limetky.
    7. Kým sa nám mäso chladí, namočíme ryžové rezance do studenej vody a zároveň vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu. Keď voda zovrie, pridáme ryžové rezance, z ktorých sme studenú vodu odcedili. Varíme len niekoľko minút do mäkka a následne scedíme.
    8. V hlbokej miske nakoniec podávame trochu ryžových rezancov, zaliatych nádherne voňajúcim vývarom a navrch nakrájame trochu jarných cibuliek alebo pórov, a ak máme radi pikantné, pridáme aj čerstvé čili alebo omáčku Sriracha.