Pide so syrom a vajíčkom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Clever

  • 1 balenie syra Feta
  • 3-4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 žĺtky + 1 celé vajce

  • Mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Clever

  • 1 balenie syra Feta
  • 3-4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 žĺtky + 1 celé vajce

  • Mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Výborná verzia obľúbeného Pide s vajíčkom a lahodnou syrovou náplňou. Vďaka hotovému kysnutému cestu, s ktorým je radosť pracovať, bude chutná večera na stole do hodiny.

    Turecká pizza Pide so syrom

    Postup:

    1. V miske si premiešame suroviny na náplň, nadrobenú fetu, mozarellu a parmezán. Náplň na Pide ochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Všetko spolu premiešame.
    2. Po okrajoch cesta narovnáme trochu syrovej náplne. Zahneme okraje tak, aby nám vznikli akési lodičky.
    3. Do stredu rozdelíme zvyšok syra. Okraje potrieme vajíčkom a sezamom.
    4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220°C asi 15 až 20 minút do zlata.
    5. Vyberieme z rúry, lyžicou urobíme do stredu jamku, do ktorej uložíme žĺtok, vložíme späť do rúry ešte na pár minút. Žĺtok by mal zostať ešte trochu tekutý.
    6. Po vybratí z rúry ešte posypeme parmezánom. Komu vyhovuje môže navyše potrieť Pide maslom, ktoré sa na horúcej pizze roztopí. Hotové Pide podávame ešte teplé.