Pizza s nivou z hotového cesta vo veľmi lahodnej jesennej verzii s chrumkavými kúskami pečenej tekvice, orechmi a tekvicovými jadierkami.
Pizza s nivou a chrumkavou tekvicou s vlašskými orechmi
Postup:
- Hokkaido tekvicu nešúpeme, iba umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Kúsky tekvice rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a pečieme 15 min na 180 stupňov C.
- Na plech rozložíme hotové cesto na pizzu aj s papierom na pečenie.
- V miske zmiešame olej, soľ a sušené oregano a zmesou potrieme cesto.
- Na cesto rozložíme upečenú tekvicu, nakrájanú cibuľu, rozmrvíme syr a pridáme jadierka a orechy. Môžeme pridať aj trochu čili papričky.
- Pečieme podľa návodu 15 až 20 min na 220 stupňov C.