Pizza s nivou, pečenou tekvicou a orechami

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

recepty

Pizza s nivou z hotového cesta vo veľmi lahodnej jesennej verzii s chrumkavými kúskami pečenej tekvice, orechmi a tekvicovými jadierkami.

Pizza s nivou a chrumkavou tekvicou s vlašskými orechmi

Postup:

  1. Hokkaido tekvicu nešúpeme, iba umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Kúsky tekvice rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a pečieme 15 min na 180 stupňov C.
  2. Na plech rozložíme hotové cesto na pizzu aj s papierom na pečenie.
  3. V miske zmiešame olej, soľ a sušené oregano a zmesou potrieme cesto.
  4. Na cesto rozložíme upečenú tekvicu, nakrájanú cibuľu, rozmrvíme syr a pridáme jadierka a orechy. Môžeme pridať aj trochu čili papričky.
  5. Pečieme podľa návodu 15 až 20 min na 220 stupňov C.