Plnená cuketa s mletým mäsom

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 1 balenie mini mozarelly
  • 1 strapec cherry paradajok
  • 4 PL olivového
  • oleja

  • 500 g mletého
  • hovädzieho mäsa

  • Soľ, čierne korenie, cesnak a bazalka
  • Ingrediencie
  • 1 balenie mini mozarelly
  • 1 strapec cherry paradajok
  • 4 PL olivového
  • oleja

  • 500 g mletého
  • hovädzieho mäsa

  • Soľ, čierne korenie, cesnak a bazalka
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Jesenná plnená cuketa s mletým mäsom, zapečená do chrumkava s vláčnym syrom je dobrota. Vyskúšajte tento jednoduchý, ale sýty sezónny recept podľa nášho video návodu.

    Plnená cuketa s mletým mäsom a syrom

    Postup:

    1. Cukety pred použitím umyjeme, ale nešúpeme. Umytá šupka tejto lokálnej sezónnej zeleniny je jednak zdravá a cuketa by sa nám bez nej pri pečení rozpadla.
    2. Cukety potom nožom pozdĺžne rozrežeme na polovice. Lyžičkou z nich ľahko vyberieme vnútro. Nakrájanú cuketovú dužinu nemusíme vyhadzovať. Naopak použijeme ju do mäsa.
    3. Na oleji speníme nakrájaný cesnak a pridáme mleté mäso. Posolíme, okoreníme a pomaly opekáme v panvici. K mäsu pridáme vyškrabkanú cuketovú dužinu a tiež pár nakrájaných paradajok. Použiť môžeme aj sterilizované krájané paradajky, alebo niekoľko lyžíc paradajkového pretlaku.
    4. Prepolené cukety, tzv. cuketové lodičky potom naplníme zmesou mäsa a pokladieme navrch cherry paradajkami a mini mozzarelami.
    5. Cuketové lodičky dáme v plechu do rúry piecť na cca 10 až 15 minút na 180 stupňov Celzia. Posledných 5 minút zvolíme funkciu gril. Ozdobíme bazalkou a podávame.
    6. K tomuto jedlu už nie je potrebné pridávať prílohu, pretože cuketa je dostatočná príloha k mäsu. Ak by však predsa bola chuť niečím cukety zajedať, pokojne postačí čerstvá bageta.