Plnená paprika aj pre vegetariánov

 | 

Čas prípravy: 

75

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Na podávanie:

  • biely jogurt a cesnak / možno vynechať
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Na podávanie:

  • biely jogurt a cesnak / možno vynechať

Nutričné hodnoty

HL41 Web Banner 2120x455px

Plnená paprika pre vegetariánov je zdravý recept na klasické jedlo z detstva.

Plnená paprika pre vegetariánov

Postup:

  1. Papriky a paradajky očistíme od semienok. Pri paprikách to ide dobre menším ostrým nožom, paradajky vydlabeme pomocou malej lyžičky. Ak máme papriky väčšie a dlhšie, rozkrojíme ich na dve rovnaké časti, nie však pozdĺžne, ale akoby sme chceli vytvoriť poháriky.

  2. Na náplň si zmiešame prepláchnutú ryžu a bulgur v pomere 1:1, pridáme najemno nasekanú cibuľu a cesnak, polovicu cherry paradajok nakrájaných najemno, petržlenovú a mätovú vňať, soľ, ½ lyžičky čili vločiek, mleté čierne korenie, 2 lyžice paradajkového pretlaku a olivový olej. Všetko spolu dobre premiešame.

  3. Papriky a paradajky naukladáme vedľa seba do zapekacej nádoby a naplníme do ¾ ochutenou ryžou.

  4. Zakryjeme odrezanými vŕškami paradajok.

  5. Zvyšnými cherry paradajkami vyplníme miesta medzi paprikami v zapekacej nádobe.

  6. V približne ½ l vody si rozmiešame lyžicu paradajkového pretlaku s trochou olivového oleja a touto zmesou prelejeme naše pripravené papriky a paradajky, tak aby boli takmer celé ponorené.

  7. Zakryjeme alobalom alebo pokrievkou a pečieme v rúry do mäkka, približne hodinu pri 180 °C. Na záver alobal odstránime, obložíme plátkami masla a zapečieme do zlata.

Náš tip:

  • Podávame posypané petržlenovou vňaťou, s cesnakovým jogurtom a kúskom dobrého chleba. Dobrú chuť!