Plnená paprika pre vegetariánov je zdravý recept na klasické jedlo z detstva.
Plnená paprika pre vegetariánov
Postup:
-
Papriky a paradajky očistíme od semienok. Pri paprikách to ide dobre menším ostrým nožom, paradajky vydlabeme pomocou malej lyžičky. Ak máme papriky väčšie a dlhšie, rozkrojíme ich na dve rovnaké časti, nie však pozdĺžne, ale akoby sme chceli vytvoriť poháriky.
-
Na náplň si zmiešame prepláchnutú ryžu a bulgur v pomere 1:1, pridáme najemno nasekanú cibuľu a cesnak, polovicu cherry paradajok nakrájaných najemno, petržlenovú a mätovú vňať, soľ, ½ lyžičky čili vločiek, mleté čierne korenie, 2 lyžice paradajkového pretlaku a olivový olej. Všetko spolu dobre premiešame.
-
Papriky a paradajky naukladáme vedľa seba do zapekacej nádoby a naplníme do ¾ ochutenou ryžou.
-
Zakryjeme odrezanými vŕškami paradajok.
-
Zvyšnými cherry paradajkami vyplníme miesta medzi paprikami v zapekacej nádobe.
-
V približne ½ l vody si rozmiešame lyžicu paradajkového pretlaku s trochou olivového oleja a touto zmesou prelejeme naše pripravené papriky a paradajky, tak aby boli takmer celé ponorené.
-
Zakryjeme alobalom alebo pokrievkou a pečieme v rúry do mäkka, približne hodinu pri 180 °C. Na záver alobal odstránime, obložíme plátkami masla a zapečieme do zlata.
Náš tip:
- Podávame posypané petržlenovou vňaťou, s cesnakovým jogurtom a kúskom dobrého chleba. Dobrú chuť!