Plnená syrová bageta

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 10 ks sušených paradajok

  • v oleji

    bez kôstky

  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • Ingrediencie
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 10 ks sušených paradajok

  • v oleji

    bez kôstky

  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Veľkonočné sviatky sú dni plné návštev. Vždy sa oplatí mať v chladničke prichystané nejaké občerstvenie. Tento super recept, ktorý vám radi požičiame, bude mať určite veľký úspech. Plnená syrová bageta celkom iste okúzli vašich hostí a milovníkov syrov.

    Plnená syrová bageta - pripravte si efektné občerstvenie pre návštevy vopred

    Postup:

    1. Vo väčšej miske si pomocou vidličky zmiešame kozí syr a nátierkové maslo. Syry môžeme použiť akékoľvek, podľa našej chuti.
    2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame najemno. Potom ho pridáme do misy k syrom.
    3. Ochutíme trochou čierneho korenia.
    4. Olivy zlejeme a nakrájame na menšie kúsky.
    5. Podobne postupujeme so sušenými paradajkami, ktoré spolu s olivami pridáme k syrovej zmesi.
    6. Zmes znovu veľmi dobre premiešame.
    7. Bagetám odkrojíme konce na oboch stranách. Použijeme zubatý nôž na pečivo.
    8. Pomocou dlhej čajovej lyžičky každú bagetu z oboch strán zbavíme striedky. Pri dlabaní dávame pozor, aby sme neporušili vonkajšiu kôru.
    9. Syrovú zmes potom dlhou lyžičkou natlačíme do každej bagety.
    10. Aby sme docielili pekný úhľadný vzhľad, na natlačenie syrovej zmesi do vnútra bagety môžeme použiť aj malý oválny pohár "štamperlík", alebo ju plňte cukrárskym sáčkom.
    11. Takto striedavo plníme z oboch strán, kým nie je bageta úplne naplnená.
    12. Po naplnení každú z bagiet zabalíme do alobalu. Plnená syrová bageta by mala byť vychladená, dáme ju preto do chladničky stuhnúť. Vďaka konzistencii kozieho syra stačí len jedna hodina.
     

    Náš tip:

    Trik v úhľadnom servírovaní je v tom, aký použijete nôž. Použite znovu ostrý ozubený nôž na pečivo a po každom ukrojení ho obrúskom utrite. Počas krájania na bagetu príliš netlačte, skôr napodobňujte pohyby pílenia dreva.