Pripravte si dokonalé letné jedlo inšpirované talianskou kuchyňou, plnené cannelloni v paradajkovej omáčke. Obľúbené cestoviny plnené zmesou cukety, ricotty, bazalky, zapečené v paradajkovej omáčke sú ideálne na letné večere pod holým nebom.
Plnené zapekané cannelloni s cuketou a ricottou
Postup:
- Cukety umyjeme, ak majú veľké semienka, tak stred vyberieme lyžičkou. Nastrúhame nahrubo. Posolíme a necháme pár minút postáť. Potom z nich vytlačíme tekutinu.
- Na 2 lyžiciach olivového oleja orestujeme pretlačený 1 strúčik cesnaku a pridáme cukety. Premiešame a dusíme 10 minút. Potom zvýšime plameň a odparíme zvyšok tekutiny. Odstavíme a necháme pár minút chladnúť.
- Do ešte teplej cukety zamiešame ricottu, nasekanú bazalku, dosolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
- Na lyžici olivového oleja orestujeme pretlačený strúčik cesnaku, pridáme paradajkovú passatu, soľ, korenie, bobkový list a cukor.
- Do fľaše od passaty dáme asi 100 ml vody, pretrepeme a vlejeme do panvice. Privedieme k varu, zakryjeme a necháme 15 minút prebublávať na slabom plameni.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- Na dno hranatej zapekacej misky nalejeme polovicu paradajkovej omáčky.
- Cestoviny naplníme po celej dĺžke cuketovo-ricottovou zmesou (ide to dobre malou lyžičkou alebo si môžeme pomôcť cukrárskym plastovým vreckom) a ukladáme vedľa seba do zapekacej nádoby. Zalejeme zvyškom omáčky a posypeme strúhaným syrom.
- Pečieme približne 30 minút, Najskôr 15 minút zakryté alobalom, potom odokryjeme a dopečieme do zlata.
- Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou bazalkou.