Plnené cannelloni v paradajkovej omáčke

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

 

  • 3 až 4 stredne veľké cukety
  • (800 g po očistení)

  • 800 ml paradajkovej passaty
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica cukru
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 2 až 3 lyžice olivového
  • oleja

  • 50 g parmezánu alebo pecorina
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

     

  • 3 až 4 stredne veľké cukety
  • (800 g po očistení)

  • 800 ml paradajkovej passaty
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica cukru
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 2 až 3 lyžice olivového
  • oleja

  • 50 g parmezánu alebo pecorina
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Pripravte si dokonalé letné jedlo inšpirované talianskou kuchyňou, plnené cannelloni v paradajkovej omáčke. Obľúbené cestoviny plnené zmesou cukety, ricotty, bazalky, zapečené v paradajkovej omáčke sú ideálne na letné večere pod holým nebom.

    Plnené zapekané cannelloni s cuketou a ricottou

    Postup:

    1. Cukety umyjeme, ak majú veľké semienka, tak stred vyberieme lyžičkou. Nastrúhame nahrubo. Posolíme a necháme pár minút postáť. Potom z nich vytlačíme tekutinu.
    2. Na 2 lyžiciach olivového oleja orestujeme pretlačený 1 strúčik cesnaku a pridáme cukety. Premiešame a dusíme 10 minút. Potom zvýšime plameň a odparíme zvyšok tekutiny. Odstavíme a necháme pár minút chladnúť.
    3. Do ešte teplej cukety zamiešame ricottu, nasekanú bazalku, dosolíme a ochutíme mletým čiernym korením.
    4. Na lyžici olivového oleja orestujeme pretlačený strúčik cesnaku, pridáme paradajkovú passatu, soľ, korenie, bobkový list a cukor.
    5. Do fľaše od passaty dáme asi 100 ml vody, pretrepeme a vlejeme do panvice. Privedieme k varu, zakryjeme a necháme 15 minút prebublávať na slabom plameni.
    6. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
    7. Na dno hranatej zapekacej misky nalejeme polovicu paradajkovej omáčky.
    8. Cestoviny naplníme po celej dĺžke cuketovo-ricottovou zmesou (ide to dobre malou lyžičkou alebo si môžeme pomôcť cukrárskym plastovým vreckom) a ukladáme vedľa seba do zapekacej nádoby. Zalejeme zvyškom omáčky a posypeme strúhaným syrom.
    9. Pečieme približne 30 minút, Najskôr 15 minút zakryté alobalom, potom odokryjeme a dopečieme do zlata.
    10. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou bazalkou.