Plnené kelové listy s pečenými zemiakmi a skaramelizovanou cibuľkou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

(najlepšie zmes bravčového mäsa a hovädzieho)

  • 1 cukina (130g)
  • 1 mrkva (60g)
  • 2 jarné cibuľky
  • 350g  zemiakov
  • 4 červené cibule
  • 1 kus (100g) červenej hrubostennej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL (30g) údenej slaniny
  • nakrájanej na kocky

  • 40g masla
  • 50 ml olivového
  • oleja

  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ a korenie
  • Ingrediencie

    (najlepšie zmes bravčového mäsa a hovädzieho)

  • 1 cukina (130g)
  • 1 mrkva (60g)
  • 2 jarné cibuľky
  • 350g  zemiakov
  • 4 červené cibule
  • 1 kus (100g) červenej hrubostennej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL (30g) údenej slaniny
  • nakrájanej na kocky

  • 40g masla
  • 50 ml olivového
  • oleja

  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ a korenie
  • Nutričné hodnoty

    HL41 Web Banner 2120x455px
    Plnené kelové listy sú výborná alternatíva za kapustové listy. Už sme vám ponúkli chutnú bezmäsitú verziu plnených kapustných listov - Kelové závitky zapečené s parmezánom - a teraz vyskúšajte náš recept na klasiku s mletým mäsom, s pečenými zemiakmi a ako čerešnička - so skaramelizovanou červenou cibuľkou.

    Plnené kelové listy s mletým mäsom

    Postup

    1. Najprv si pripravíme zeleninu na závitky. Jarné cibuľky nakrájame nadrobno. Mrkvu a cukinu nastrúhame najemno. Papriku nakrájame na malé kocky.
    2. V mise zmiešame papriku, cibuľky, mrkvu a cukinu spolu s mletým mäsom. Dochutíme soľou a korením.
    3. Červenú cibuľu pokrájame na polmesiačiky a na panvici na masle posolíme, okoreníme a pomaly necháme skaramelizovať.
    4. Kelové listy povaríme asi 3 minúty vo vode a následne hneď preložíme do misy so studenou vodou. Do zmäknutých a osušených listov vkladáme zmes mäsa (ak treba časť hrubej stonky z listu vyrežeme, aby sa nám list pri balení nelámal) a zavinieme ho tak, že závitky založíme aj z boku. Listy s mäsom varíme na pare asi 30 minút.
    5. Medzitým si pripravíme pečené zemiaky. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky, premiešame s olejom a posekaným rozmarínom, preložíme na plech a pečieme v rúre na 180 st. C asi 30 minút.
    6. Plnené kelové listy podávame s pečenými zemiakmi a so skaramelizovanou červenou cibuľou.