Pohánkové lievance s kefírom a ovocím

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

  • Nastrúhaná citrónová kôra (nemusí byť)
  • 2 lyžice semienok (napr. chia, ľanové, sezamové…)
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy
  • Na podávanie: kyslá smotana zmiešaná s vanilkovým cukrom, čerstvé ovocie, džem, alebo med
  • Ingrediencie

  • Nastrúhaná citrónová kôra (nemusí byť)
  • 2 lyžice semienok (napr. chia, ľanové, sezamové…)
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy
  • Na podávanie: kyslá smotana zmiešaná s vanilkovým cukrom, čerstvé ovocie, džem, alebo med
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Pohánkové lievance s kefírom, podávané s ovocím a ochutenou smotanou sú lahodné, ako tie klasické. V tejto zdravšej podobe sú vhodné pre deti, alebo ako zdravé raňajky pre celú rodinu.

    Nadýchané pohánkové lievance s ochutenou smotanou, ovocím a medom

    Postup:

    1. V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny.
    2. V druhej prešľaháme kefír, vajíčko, štipku soli, citrónovú kôru a med.
    3. Obe zmesi premiešame, ale len tak, aby sa všetko prepojilo, nemiešame príliš dlho, inak nebudú lievance nadýchané.
    4. Lievance smažíme na oleji, z každej strany pár minút.
    5. Na druhú stranu ich otáčame, až keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky.
    6. Podávame teplé s ochutenou smotanou, ovocím, orieškami, sirupom, marmeládou, ovocím a podobne. Môžeme poprášiť práškovým cukrom.