Polievka s mäsovými guľkami

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Polievka s mäsovými guľkami

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • ¼ ČL soli
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 2 PL strúhanky
  • 100 g cibule nasekanej nadrobno
  • 1 roztlačený strúčik cesnaku
  • 60 g ryže
  • 100 g hrachových strukov
  • 1 ČL nastrúhaného ďumbieru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 PL limetovej šťavy
  • 3 PL olivového oleja
Ingrediencie
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • ¼ ČL soli
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 2 PL strúhanky
  • 100 g cibule nasekanej nadrobno
  • 1 roztlačený strúčik cesnaku
  • 60 g ryže
  • 100 g hrachových strukov
  • 1 ČL nastrúhaného ďumbieru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 PL limetovej šťavy
  • 3 PL olivového oleja

Nutričné hodnoty

Polievka s mäsovými guľkami a ryžou je iná verzia populárnych mäsových guliek, tentokrát v sýtej polievke, ktorej príprava vám nezaberie viac ako jednu hodinku.

Polievka s mäsovými guľkami a ryžou

Postup:

  1. Do mletého mäsa pridajte soľ, korenie a strúhanku. Prísady premiešajte a odložte nabok.

  2. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, ďumbier, cesnak a ryžu. Všetko krátko opražte, kým zmes nezíska peknú farbu.

  3. Podlejte ju zeleninovým vývarom a prikryte pokrievkou. Keď polievka vrie, z mletého mäsa tvarujte guľôčky a hádžte ich do hrnca s polievkou.

  4. Pridajte hrášok a varte ďalších 15 minút. Odstavte, pridajte limetovú šťavu a podávajte.

 
30
min