Polievka s mäsovými guľkami

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px(str 14)

Polievka s mäsovými guľkami a ryžou je iná verzia populárnych mäsových guliek, tentokrát v sýtej polievke, ktorej príprava vám nezaberie viac ako jednu hodinku.

Postup:

  1. Do mletého mäsa pridajte soľ, korenie a strúhanku. Prísady premiešajte a odložte nabok.

  2. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, ďumbier, cesnak a ryžu. Všetko krátko opražte, kým zmes nezíska peknú farbu.

  3. Podlejte ju zeleninovým vývarom a prikryte pokrievkou. Keď polievka vrie, z mletého mäsa tvarujte guľôčky a hádžte ich do hrnca s polievkou.

  4. Pridajte hrášok a varte ďalších 15 minút. Odstavte, pridajte limetovú šťavu a podávajte.