Netradičná polievka z červenej šošovice na zahriatie

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 2 sladké zemiaky
  • (bataty)

  • 2 mrkvy
  • 1 kukurica
  • polovica póru
  • 250 ml smotany na varenie
  • olivový alebo slnečnicový olej
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • kurkuma
  • podľa chuti chilli papričky (my sme dali 2 ks kayenskej chilli papričky)
  • čierne korenie
  • soľ
  • Ingrediencie
  • 2 sladké zemiaky
  • (bataty)

  • 2 mrkvy
  • 1 kukurica
  • polovica póru
  • 250 ml smotany na varenie
  • olivový alebo slnečnicový olej
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • kurkuma
  • podľa chuti chilli papričky (my sme dali 2 ks kayenskej chilli papričky)
  • čierne korenie
  • soľ
  • Nutričné hodnoty

    HL41 Web Banner 2120x455px
    Treba vyzbrojiť vitamínmi, liečivými čajíkmi ale aj jedlom, ktoré nielenže naštartuje vašu imunitu, ale bude vám aj chutiť. Presne také jedlo máme pre vás! Navarte si s nami hrejivú hustú polievku chowder. Neviete o čo ide? Chowder polievky sú známe najmä v Spojenom kráľovstve, ktoré sa vyznačuje sychravým a chladným počasím. Angličania, Íri a Škóti sa bežne zohrievajú touto polievkou, ktorej príprava a zloženie sa líšia nielen podľa krajiny ale aj podľa regiónov. Zväčša ide o polievku zmiešanú s mliekom alebo smotanou na varenie, rôznou zeleninou, kukuricou, údenou rybou, mušľami, krevetami alebo aj mäsom. My sme pre vás prichystali vegeteriánsky chowder - polievka z červenej šošovice je priam nabitá vitamínmi. Takto chutne ste proti chrípke iste ešte nebojovali. 🙂

    Polievka z červenej šošovice ako liek na chrípku

    Postup:

    1. Na zohriatom oleji speníme do sklovita na drobno nakrájaný pór, pridáme umytú červenú šošovicu, na malé kúsky nakrájané zemiaky, bataty, mrkvu.
    2. Premiešame a pridáme akurátne množstvo vody, aby jej nebolo ani príliš veľa ani príliš málo a varíme na miernom ohni pod pokrievkou cca 20 minút.
    3. V osobitnom hrnci si uvaríme kukuricu a následne ju nožom zbavíme zrniečok. Pridáme ich do hrnca so zeleninou, zamiešame a prilejeme smotanu na varenie.
    4. Necháme prejsť varom, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu a chilli papričky podľa chuti a zvoľna rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Nesnažíme sa všetky kúsky zeleniny úplne rozmixovať.
    5. Podľa chuti polievku zriedime vodou a dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťkou.