Grilovaný pstruh je lahodná, ľahká večera ako od šéfkuchára do polhodiny na stole.
Postup:
- Pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme zo všetkých strán, aj zvnútra.
- Pripravíme si bylinkové maslo. Zmäknuté maslo premiešame s najemno nakrájanými bylinkami, soľou, korením a citrónovou kôrou. Pomocou fólie zarolujeme do valčeka a dáme na chvíľu do mrazničky stuhnúť.
- Pripravíme si gril a mriežku na grilovanie rýb.
- Dovnútra každého pstruha vložíme plátky citróna, bobkové listy a plátky bylinkového masla.
- Pstruhy potrieme zvonka olejom a položíme na grilovaciu mriežku na ryby.
- Grilujeme z každej strany približne 8-10 minút. Na grile si môžeme pripraviť plátky citrónov.
- Podávame so zvyšným bylinkovým maslom, grilovaným citrónom a varenými mladými zemiakmi.