Pstruh na grile

Pstruhy na grile s bylinkovým maslom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

banner billa

Grilovaný pstruh je lahodná, ľahká večera ako od šéfkuchára do polhodiny na stole.

Postup:

  1. Pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme zo všetkých strán, aj zvnútra.
  2. Pripravíme si bylinkové maslo. Zmäknuté maslo premiešame s najemno nakrájanými bylinkami, soľou, korením a citrónovou kôrou. Pomocou fólie zarolujeme do valčeka a dáme na chvíľu do mrazničky stuhnúť.
  3. Pripravíme si gril a mriežku na grilovanie rýb.
  4. Dovnútra každého pstruha vložíme plátky citróna, bobkové listy a plátky bylinkového masla.
  5. Pstruhy potrieme zvonka olejom a položíme na grilovaciu mriežku na ryby.
  6. Grilujeme z každej strany približne 8-10 minút. Na grile si môžeme pripraviť  plátky citrónov.
  7. Podávame so zvyšným bylinkovým maslom, grilovaným citrónom a varenými mladými zemiakmi.