Pudingová šarlota s malinami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na piškótovú roládu:

Na náplň:

  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 250 g jemného krémového tvarohu
  • 125 g čerstvých malín

  • + na ozdobu

    Ingrediencie

    Na piškótovú roládu:

    Na náplň:

  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 250 g jemného krémového tvarohu
  • 125 g čerstvých malín

  • + na ozdobu

    Nutričné hodnoty

    banner billa
    Rozkošná pudingová šarlota s malinami urobí radosť celej rodine, ale hlavne jej mladším členom. Hodí sa aj ako "korytnačková" torta na oslavu.

    Pudingová šarlota s malinami bude ozdobou každej oslavy

    Postup:

    1. Rúru zohrejeme na 180 °C.
    2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej svetlej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do žĺtkovej peny pomaly zašľaháme olej a na striedačku opatrne zamiešavame /stierkou/ preosiatu múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.
    3. Rozotrieme na veľký plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-17 minút. Upečenú ešte horúcu piškótu prenesieme na vlhkú čistú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme vychladnúť, potom rozvinieme a potrieme džemom a zavinieme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke pár hodín, alebo aj cez noc odležať. Nie je to nutné, ale bude sa nám s roládou lepšie pracovať.
    4. Z mlieka, cukrov a pudingu uvaríme hustú kašu. Ešte do horúcej zamiešame metličkou rum. Zmes prelejeme do misky, povrch zakryjeme fóliou aby sa nevytvorila kôrka a dáme vychladiť.
    5. Vychladený puding vyšľaháme do jemného krému a po lyžiciach zašľaháme tvaroh.
    6. Hlbokú misku vyložíme fóliou. Roládu nakrájame na 1cm plátky a vystelieme nimi celé dno misky. Nalejeme ¾ krému, obložíme malinami a zakryjeme zvyšným krémom. Stierkou zarovnáme, nožom odrežeme zvyšnú roládu. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky aspoň na 6 hodín alebo cez noc schladiť a stuhnúť.
    7. Hotové dielo vyklopíme na veľký servírovací tanier a odstránime fóliou. Ozdobíme malinami a podávame.