Quinoa šalát s dresingom z ovčieho syra

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

oleja

  • 2 rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 jarné cibuľky
  • 30g petržlenovej vňate
  • 3PL vňate mäty
  • Na krém:

    • 70g ovčieho (prípadne kozieho) syra
    • 200ml jogurtu

     

    Ingrediencie

    Na 4 porcie:

    oleja

  • 2 rajčiny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 jarné cibuľky
  • 30g petržlenovej vňate
  • 3PL vňate mäty
  • Na krém:

    • 70g ovčieho (prípadne kozieho) syra
    • 200ml jogurtu

     

    Nutričné hodnoty

    Billa
    Počuli ste o quinoa šaláte veľa, viete že je zdravý, ale nemáte dobrý recept? Tak tu je 🙂 Veľmi chutný quinoa šalát z tejto exotickej obilniny s dresingom z bieleho ovčieho syra je ľahký, jemne pikantný a voňavý. Vďaka syrovo jogurtovému dresingu je v lete výborný chladivý. Quinoa je latinskoamerická obilnina jemnej chuti. Jej príprava je jednoduchá, ešte rýchlejšia ako príprava cestovín. V spojení s olivovým olejom, citrónovou šťavou, cibuľkou a čerstvou vňaťou vytvoríte jednoducho krásne letné jedlo.

    Quinoa šalát s bylinkami a studeným dresingom z ovčieho syra bude vaša obľúbená letná večera

    Postup:

    1. Quinou premyjeme na site horúcou vodou a necháme odkvapkať.
    2. Do hrnca dáme variť osolenú vodu a pridáme quinou. Varíme, podobne ako cestoviny, na miernom ohni asi 20 minút, potom zlejeme a necháme „dobehnúť“ v hrnci s pokrievkou ešte 5 minút. Potom quinou preložíme do misy a primiešame k nej citrónovú šťavu a olivový olej.
    3. Rajčiny nakrájame na menšie kocky, cesnak očistíme a posekáme nadrobno, cibuľku pokrájame na kolieska. Quinou zmiešame s rajčinami, cesnakom a cibuľkou a dochutíme petržlenovou a mätovou vňaťou, soľou a korením.
    4. Quinoa šalát môžeme dať chladiť.
    5. Pripravíme si zatiaľ syrový dresing. Syr si najemno nastrúhame. Trochu na ozdobenie si odložíme.
    6. Väčšiu časť syra zmiešame s jogurtom, dosolíme a dokoreníme.
    7. Ak máme radi naozaj krémovú chuť, syr s jogurtom vymiešame v mixéri, alebo ručným mixérom.
    8. Šalát podávame s krémom z ovčieho syra a posypeme ho zvyšným syrom.
     

    Náš tip:

    • Navrch ešte dáme pár lístočkov mäty. Skvelo chutí aj s rezom citróna, ktorý sa veľmi hodí k všetkým studeným alebo mediteránskym šalátom. Dobrú chuť!