Quinoa šalát s Fetou a mladým hráškom

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • Reďkovky a mladá cibuľka na podávanie
  • 4 PL olivového
  • oleja

  • Soľ a bylinky
  • Ingrediencie
  • Reďkovky a mladá cibuľka na podávanie
  • 4 PL olivového
  • oleja

  • Soľ a bylinky
  • Nutričné hodnoty

    HL41 Web Banner 2120x455px
    Quinoa šalát s balkánskym syrom, alebo syrom Feta a bylinkami bude vaša obľúbená letná večera. Prinášame vám tiež recept na tú najlepšiu prípravu quinoa.

    Recept na Quinoa šalát s Fetou

    Postup:

    1. Quinou premyjeme najlepšie na site horúcou vodou a necháme odkvapkať, aby sme ju zbavili typickej nahorklej chute.
    2. Do hrnca dáme trochu olivového oleja a odkvapkanú quinou na oleji orestujeme. Potom pridáme teplú vodu v pomere 1:1 a quinou pod pokrievkou dusíme. Po cca 15 minútach odstavíme a necháme ešte pod pokrievkou aj 15 minút dôjsť.
    3. Tento postup používame mnohí na prípravu ryže. Takto pripravená quinoa je chutnejšia ako varená vo vode.
    4. Potom quinou ochutíme olivovým olejom a soľou. Kto má rád výraznejšie chute môže pridať citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a korenie.
    5. Pripravenú skorú jarnú zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľku pokrájame na kolieska. Quinou zmiešame s rajčinami, reďkovkami a cibuľkou a dochutíme bylinkami ako napríklad mätou, pažítkou, či tymianom. Všetko spolu premiešame.
    6. Pridáme namrvený Feta syr, alebo iný biely syr balkánskeho typu.