Recept na Mini Pavlova s marhuľami priamo od cukrárky sa vám v lete bude hodiť. Pozrite si zoznam surovín a uveríte nám, že je to jednoduché. Použiť môžete akékoľvek letné ovocie. Kombinácia zrelého ovocia a chrumkavej krehkej Pavlova je v lete neodolateľná.
Recept na Mini Pavlova s marhuľami priamo od cukrárky na sladké leto
Postup:
- Bielky a polovicu cukru šľaháme do bielej polotekutej peny. Potom pridáme druhú polovicu cukru a ocot a šľaháme do tuha.
- Keď sú bielky vyšľahané do tuhého snehu, naplníme ich do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame vreckom mini Pavlovky. Začneme v strede, postupne nanesieme kruh a po jeho obvode spravíme ešte obrubu, aby nám vznikol „košíček“, do ktorého dáme neskôr plnku.
- Mini Pavlova pečieme (sušíme) v rúre na teplovzdušnom režime (vrtuľa) na 120 stupňoch asi hodinu.
- Správne upečená Pavlova je na povrchu biela, chrumkavá a v strede jemne "žuvavá".
- Na plnku nakrájame marhule na malé kúsky. Asi 2 lyžice marhuľových kúskov si odložíme bokom. Zvyšné marhule premiešame s cukrom a dáme ich variť. Za občasného miešania ich povaríme asi päť až sedem minút do mäkka a necháme vychladnúť.
- Do upečených košíčkov dáme za plnú lyžicu vyšľahanej šľahačky, na ňu nanesieme marhuľovú zmes a pár kúskov čerstvých marhúľ. Koláčiky ozdobíme čerstvými medovkovými lístkami. Ihneď podávame.